Дентално студио "ВИТАДЕНТ"
vitadent.alle.bg

Шини против бруксизъм

Шини против бруксизъм
Бруксизмът представлява парафункция, която се характеризира със стискане и скърцане на зъби

Как може сами да установите тези симптоми:
Проверете химикалките, моливите също така и ноктите на Вашето дете. Обърнете внимание дали са нагризани или деформирани. Наблюдавайте детето докато учи, седи на компютъра, гледа телевизор или играе на електронна игра. Ако забележите, че стиска зъбите си, консултирайте се със лекар по дентална медицина.


До какво може да доведе продължителното стискане на зъбите:

Продължителното стискане и скърцане на зъбите може да доведе до усложнения в растежа и неправилното им подреждане, а така също и до тяхното изтриване, понижаване на захапката и проблеми с постоянното съзъбие.

Как можете да помогнете сами:

 Първо: Естествено трябва да се преборим със стресовите фактори. Да осигурим повече време за отдих и игри сред природата – от времето прекарано пред компютъра.

 Второ : Да поръчаме изработването на индивидуална шина – предпазваща зъбите от последствията на стискането и скърцането.


Какво представлява шината против Бруксизъм

Шината е изработена от еластичен прозрачен материал по формата на зъбите, като позиционира челюстите една към друга във положение на покой и рехабилитация на мускулите. Отделно - предотвратява изтриването на зъбките по време на лечението.


Шини против бруксизъм
Шината може да се използва и като протектор (предпазител) по време на кране на колело, скейтборд или други игри.
За хората занимаващи се с по застрашени от травми на зъбите - спортове (Баскетбол, футбол, бойни спортове, бокс и др.) се изработват специални подсилени протектори, против травми на зъбите и меките тъкани в устната кухина.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg